İçerik Fikrine Karar Verin
Bir haber sitesinde editör olabileceğiniz gibi bir markanın içeriğini üretecek sorumlu kişi de olabilirsiniz. Özellikle blog bölümünü yönetiyorsanız yazacağınız içeriği iyi seçmeniz gerekiyor. Fikri nerelerden bulabilirsiniz?
- Onedio, Listelist benzeri siteler
- Twitter ,Facebook,G Plus
- Haber sitelerinin gündem bölümü
- Sözlük Siteleri
- Güncel Bloglar
Fikir üretme aşamasında yukarıdaki kaynaklar size biraz da olsa yardımcı olacaktır. Konuyu belirledikten sonra konu için iyi başlık seçimi ve anahtar kelime belirleme aşamalarını bahsedeceğimiz araçlarla geçebilirsiniz.
1-Google Adwords Anahtar Kelime Planlayıcı
Anahtar Kelime Planlayıcı aracı Adwords hesap yöneticileri tarafından sık kullanılan bir araçtır. Reklamverenleri çok ilgilendiren bir araç olduğu kadar içerik üreticileri de yakından ilgilendirir. Konunuzla alakalı alt başlıkları belirlemede, içerikte değinmeniz gereken en çok aratılan konuları belirlemede önemli bir yardımcı diyebiliriz.
Rekabeti yüksek olan anahtar kelimeleri belirleyerek içeriğinizi oluşturabilirsiniz. Püf nokta rekabeti ve aranma hacmi düşük kelimeleri hedefleyerek daha kısa zamanda sonuç almanızdır.
SEO Teknikleri Güncel Yazılar
2.HubSpot’s Blog Topic Generator
HubSpot tarafından üretilen bu araç Türkçe dil seçeneği için uygun görünmeyebilir. Fakat yazacağınız içerik için hedef kelimelerinizi belirledikten sonra İngilizce’ye çevirip aracı kullanırsanız faydalı sonuçlar alabilirsiniz.
3. BuzzSumo
BuzzSumo aracı henüz yeni yeni duyulmaya başlasada Türkçe verdiği sonuçlar gayet başarılı. Hangi konuda içerik yazarsanız sosyal medyada çok paylaşılır ya da sosyal medyanın sadece bir kanalı için en uygun içerik konusu ne olabilir sorularına çok isabetli yanıtlar bulabilirsiniz.
Paylaşımları ve backlinkleri analiz etme fırsatınız da var.
4.Ahrefs Content Explorer
Ahrefs‘in bu servisi Buzzsumo’dan sonra geliştirilmiş bir servis. Backlink analizi konusunda dünyada en çok kullanılan araçları geliştirmiş olan Ahrefs’in Content Explorer aracı ile de iyi bir başarı sağlayacağını düşünüyoruz. Her iki araçta da farklı sonuçlar almanız mümkün olduğu için yeni fikirler edinmeniz için denemeniz gerekir.
5. Impactana
Impactana bir içeriğin ne kadar paylaşım aldığını , nerelerde paylaşıldığını, aldığı yorumları görebileceğiniz ücretli bir diğer araç.
6. Keyword Tool
Keyword Tool aracı ücretsiz sürümünü uzun bir süre beta olarak yayınladı. 2015 itibariyle ücretli sürüme geçti ama ücretsiz sürümü kullanımını açık olarak bırakmaya devam etti. Özellikle dil desteğinin geniş olması ve dil seçenekleri arasında Türkçe’nin de olması anahtar kelime önerilerini alırken çok işinize yarayacaktır.
Bu araç ile Google’da arama yaparken en fazla önerilen aramaları bulmanız mümkün. Anahtar kelimeniz + harf ile başlayan diğer kelimeleri size saniyeler içerisinde listeliyor. Bulacağınız anahtar kelimeler size yeni alt başlık fikirleri de verebilir.
7.BuzzBundle
BuzzBundle sosyal medya yönetim ve pazarlama aracı olarak hizmet veren bir firma. Ücretsiz deneme hesabı açarak yazılımı denemeniz mümkün. Program ile forumlarda,sosyal ağlarda, bloglarda yazılmış olan sizin konunuzla ilgili olan sorulara ve konulara ulaşmanız mümkün. Yazdığınız konuyu detaylandırırken özellikle forumlarda ki tartışmaları mutlaka dikkate alın. Forumlarda sorulan soruların yanıtlarını içerik tarafında hazırlamanız alakalı bir kitleyi çekmek için iyi bir yol olabilir.
8.Yoast WordPress SEO
İçeriğiniz için konu ve anahtar kelimelerinizi belirledikten sonra basit kuralları kontrol eden WordPress için geliştirilmiş
Yoast SEO eklentisi sayesinde SEO için yapmanız gerekenleri checklist mantığında size gösteriyor. Tabiki buradaki kurallar tamamen Yoast tarafından belirlenmiş temel SEO kuralları olarak bilinen kurallardır. %100 bu maddelere göre üretin gibi bir tanımlama yapamayız.